Ingrediente:
o cutie de porumb (340 g)
100 g praz
2 cepe mici
un ardei gras rosu
un ardei gras verde
un cub concentreat de legume
o lingurita de seminte de chimen macinate
o lingura ulei
Mod de preparare:
Boabele
de porumb se trec printr-un jet de apa si se lasa la scurs, iar ceapa si prazul
se taie pestisori, respective rondele. In oala in care a fiert, ser incinge
uleiul si se calesc ceapa si prazul, amestecand timp de 5 minute. Se adauga 3-4
din cantitatea de porumb, ardeiul taiat cubulete, chimenul, cubul de legume si
1,5 l apa. Se lasa sa fiarba acoperit timp de 20 minute la foc mic, din
momentul in care da in clocot. Dup ace toate sunt fierte, amestecul se mixeaza
si, daca supa e prea groasa, se mai adauga apa si se pune la foc pentru un
clocot. Supa se serveste cu boabele de porumb presarate.
No comments:
Post a Comment