Saturday, 29 December 2012

Cozonac aromat

Ingrediente:

 3 0ua intregi
3 galbenusuri
1, 5 kg faina
200 g zahar pudra
2 pliculete drojdie uscata
½ litru lapte
1 lingurita sare
500 g unt
250 g stafide
125 g coaja de portocala confiata
coaja rasa a unei lamai
50 ml rom

Pentru decor:
zahar pudra


Mod de prepare:

Se prepara maiaua, pentru care drojdia se desface in 100 ml lapte caldut. Se adauga 200 g faina, se amesteca si se lasa sa creasca, intre timp se freaca zaharul cu untul . Se adauga sarea, ouale. Coaja de lamiae, se amesteca bine, intr-un vas incapator se cerne faina si se face o adancitura adaugand laptele putin cate putin sis pre final, dup ace incepe sa se  desprinda de pe maini si vas, se adauga stafidele muiate in rom si coaja de portocala confiata. Se acopera si se lasa la crescut 30 minute intr-un loc cald. Apoi se framanta inca o data circa 5 minute si se lasa din nous a creasca 20 minute. Tavile se ung cu unt, iar aluatul crescut se3 imparte in 3 parti care se ruleaza si se aseaza in tavi. Se ung cu cele 3 galbenusuri si se da la cuptor pentru circa o ora. Dup ace cozonacii s-au racit se presara din abundenta zahar pudra
 
 


No comments:

Post a Comment