3 0ua intregi
3 galbenusuri1, 5 kg faina
200 g zahar pudra
2 pliculete drojdie uscata
½ litru lapte
1 lingurita sare
500 g unt
250 g stafide
125 g coaja de portocala confiata
coaja rasa a unei lamai
50 ml rom
Pentru decor:
zahar pudra
Mod de prepare:
Se prepara maiaua, pentru
care drojdia se desface in 100 ml lapte caldut. Se adauga 200 g faina, se
amesteca si se lasa sa creasca, intre timp se freaca zaharul cu untul . Se
adauga sarea, ouale. Coaja de lamiae, se amesteca bine, intr-un vas incapator
se cerne faina si se face o adancitura adaugand laptele putin cate putin sis
pre final, dup ace incepe sa se
desprinda de pe maini si vas, se adauga stafidele muiate in rom si coaja
de portocala confiata. Se acopera si se lasa la crescut 30 minute intr-un loc
cald. Apoi se framanta inca o data circa 5 minute si se lasa din nous a creasca
20 minute. Tavile se ung cu unt, iar aluatul crescut se3 imparte in 3 parti
care se ruleaza si se aseaza in tavi. Se ung cu cele 3 galbenusuri si se da la
cuptor pentru circa o ora. Dup ace cozonacii s-au racit se presara din
abundenta zahar pudra
No comments:
Post a Comment