Ingrediente:
500 g faina
150 g unt
3 oua
150 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
50 g drojdie proaspata
coaja rasa de portocala sau lamaine
un praf de sare
pentru umplutura:
400 g mac
200 g zahar
3 linguri miere
un albus
50 g unt
coaja rasa de portocala sau lamie
50 g stafide
un pachet zahar vanilat
Mod de preparare:
Mai intai se spala macul si se
fierbe cu putina apa, apoi se lasa sa se odihneasca 30 minute, se scurge si se
marunteste putin si se amesteca cu zaharul, untul topit, mierea, zaharul
vanilat, coaja de lamiae sau portocala si stafide. La final se adauga albusul
batut spuma. Se lasa deoparte. Se prepara maiaua si pentru aceasta drojdia se
desface cu 2-3 linguri de lapte, o lingura de zahar si o lingura cu faina. Se
lasa 30 de minute sa creasca, se amesteca faina, untul topit, ouale, restul de
lapte, zaharul pudra, zaharul vanilat, maiaua, coaja de lamiae sau portocala
sis area. Se framanta pan ace aluatul se desprinde de pe maini. Se acopera
vasul cu un servet curat de bucatarie si se lasa la crescut timp de o ora. Apoi aluatul se intinde usorcu mana, se aseaza
umplutura, se ruleaza si se mai lasa 30 minute sa creasca. Se da tava la cuptor
pentru 30 minute.
No comments:
Post a Comment