Saturday 29 December 2012

Cozonac rulat cu mac

Ingrediente:

 500 g faina
150 g unt
3 oua
150 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
50 g drojdie proaspata
coaja rasa de portocala sau lamaine
un praf de sare

pentru umplutura:
400 g mac
200 g zahar
3 linguri miere
un albus
50 g unt
coaja rasa de portocala sau lamie
50 g stafide
un pachet zahar vanilat


Mod de preparare:

 Mai intai se spala macul si se fierbe cu putina apa, apoi se lasa sa se odihneasca 30 minute, se scurge si se marunteste putin si se amesteca cu zaharul, untul topit, mierea, zaharul vanilat, coaja de lamiae sau portocala si stafide. La final se adauga albusul batut spuma. Se lasa deoparte. Se prepara maiaua si pentru aceasta drojdia se desface cu 2-3 linguri de lapte, o lingura de zahar si o lingura cu faina. Se lasa 30 de minute sa creasca, se amesteca faina, untul topit, ouale, restul de lapte, zaharul pudra, zaharul vanilat, maiaua, coaja de lamiae sau portocala sis area. Se framanta pan ace aluatul se desprinde de pe maini. Se acopera vasul cu un servet curat de bucatarie si se lasa la crescut timp de o ora.  Apoi aluatul se intinde usorcu mana, se aseaza umplutura, se ruleaza si se mai lasa 30 minute sa creasca. Se da tava la cuptor pentru 30 minute.



No comments:

Post a Comment