Saturday, 29 December 2012

Fursecuri cu fructe de padure

Ingrediente:

350 g fructe de padure congelate
2 oua
150 g zahar
200 g zahar brun
200 g unt
450 g faina
un pliculet praf d ecopt
sare
o fiola subtire de vanilie

 Mod de preparare:

Intr-un vas semixeaza ouale, adaugand putin, catre putin zaharul alb, zaharul brun, sarea si vanilia. Faina se amesteca cu praful de copt si apoi se cerne, iar untul se topeste.  Untul  topit se toarna peste amestecul de zahar si oua, se pune faina si se lucreaza cu mana. Se adauga fructele de padure decongelate sis curse si se  continua lucrul cu mana pentru a fi bine repartizate in tot aluatul. Aluatul se aduna intr-o bila care se inveleste in folie alimentara si se da la rece pentru o ora. Apoi, din aluat, cu ajutorul unor forme speciale se decupeaza figurine. Se pun intr-o tava de copt tapetata cu hartie, lasand spatiu intre fursecuri.  Se da la cuptor 10-15 minute.



No comments:

Post a Comment