350 g fructe de padure congelate
2 oua150 g zahar
200 g zahar brun
200 g unt
450 g faina
un pliculet praf d ecopt
sare
o fiola subtire de vanilie
Intr-un vas semixeaza ouale, adaugand putin, catre putin
zaharul alb, zaharul brun, sarea si vanilia. Faina se amesteca cu praful de
copt si apoi se cerne, iar untul se topeste. Untul
topit se toarna peste amestecul de zahar si oua, se pune faina si se
lucreaza cu mana. Se adauga fructele de padure decongelate sis curse si se continua lucrul cu mana pentru a fi bine
repartizate in tot aluatul. Aluatul se aduna intr-o bila care se inveleste in
folie alimentara si se da la rece pentru o ora. Apoi, din aluat, cu ajutorul
unor forme speciale se decupeaza figurine. Se pun intr-o tava de copt tapetata
cu hartie, lasand spatiu intre fursecuri. Se da la cuptor 10-15 minute.
No comments:
Post a Comment