Sunday, 16 December 2012

Toba traditionala

Ingrediente:

2 urechi de porc
2 rinichi de porc
1 limba de porc
1 muschi mic de porc
1/2 kg pulpa de porc
1 inima de porc
250 g slanina impanata cu carne
4 catei de usturoi
1 stomac de porc
sare
piper
piper boabe
4 foi de dafin

Mod de preparare:

Cureti stomacul de porc de membrana inferioara. Cel mai bine se curata cu sare grunjoasa. Il speli bine, il lasi cateva ore in apa cu otet si o ceapa taiata felii, dupa care il speli bine. Se gaeseste in macelarii si gata curatat de membrana. Pui la fiert toate organele, muschiul, slanina, pulpa. Adaugi boabele de piper, sare si foile de dafin. Lasi sa fiarba o ora si jumatate din momentul in care a dat in fiert. Le scoti si le lasi sa se raceasca. Cureti limba de pielita alba. Toci totul cubulete mari, le asezi intr-un vas si adaugi usturoiul pisat, sare si piper macinat dupa gust si doua polonice din zeama in care au fiert. Umplii stomacul cu compozitia rezultata si cosi toata deschizatura. Ca sa fii sigur ca toba nu se va sparge introduci toba intr-o bucata de dress, prinzand la capete. pui vasul in care au fiert organele pe foc, si cand da in clocot introduci toba. o lasi sa fiarba 30 minute. Din cand in cand, o intepi cu un ac mai mare. O scoti din zeama si o lasi sa se raceasca.
 
 



No comments:

Post a Comment