Sunday, 30 December 2012

Sarmale cu orez si morcovi

Ingrediente:

3 cepe mari
5 morcovi mari
1 bucata telina
2 cani orez
200 ml pasta tomate+1 borcan pasta tomate(optional)
cimbru macinat
sare
piper
delikat
ulei
varza murata


Mod de preparare:

Se toaca ceapa,se caleste in ulei.Morvovi si telina se razuiesc, se calesc cu ceapa. Se adauga orezul bine spalat peste zarzavaturi,se lasa sa firba impreuna cu o cana de apa pana scade apa. Se condimeteaza cu cimbru si pasta de tomate. Se amesteca bine toate. Se curatza de cotor frunzele de varza dupa care se impacheteza sarmalele. Se pregateste o oala mai mare,se pune putin ulei,varza tocata si cimbru cu marar,dupa care se aseaza sarmalele. Peste fiecare rand de sarmale eu pun putina pasta de tomate dizolvata cu apa. La final se adauga apa si se lasa sa firba la foc mic 2 ore.
 





No comments:

Post a Comment