coji pentru eclere
1 cana de ulei
1 cana si jumatate de apa
2 cani de faina
8 oua
1 varf de cutit de sare fina.
crema pentru eclere
1 pachet de margarina
5 linguri de faina
1 cana de zahar
1 litru de lapte
pt glazura
glazura de ciocolata Dr. Oetcker
Mod de preparare:
Daca nu cumparati coji pentru eclere acestea se pot face in casa. Se pune apa cu uleiul si cu sarea pe foc la flacara mica, iar cand incepe
sa clocoteasca se pune faina amestecand continuu pana se desprinde de
pe cratita. Cand se raceste compozitia se adauga ouale,unul cate unul. Se pune compozitia intr-un sprit pentru ornat si se fac bastonase, care
se coc pe hartie de copt in cuptor la foc mediu 20-25 minute. Se topeste margarina pe foc mic .Zaharul se amesteca cu margarina pana se dizolva, se pune si faina, se
amesteca bine bine sa nu ramana cocoloase, apoi se pune laptele si se
lasa la fiert amestecand continuu, pana se ingroasa ca o ciulama. Dupa ce sa racit crema, luam cojile de eclere pe rand si le umplem. Dupa ce am umplut toate eclerele cu
crema, pregatim glazura de ciocolata Dr. Oetcker si punem pe ele cu o
lingurita acea glazura, care este atat de usor de pregatit, pentru ca
praful din plic il amestecam cu 3-4 lingurite de apa si gata
No comments:
Post a Comment