Thursday, 20 December 2012

Tort diplomat cu fructe

Ingrediente:

4 oua
500 ml smantana
3 plicuri gelatina
esenta vanilie
200 g zahar
250 g zmeura
5-6 nectarine

Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spluma cu putin zahar si se lasa deoparte. Se amesteca galbenusurile cu zahar la bain-mare, iar cand acestea s-au topit, se adauga peste albusuri, amestecand incet. Se adauga esenta de vanilie. Separat se bate smantana bine, pana se face frisca si se adauga peste compozitia de mai sus. Gelatina se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj si se adauga se ea la compozitie. Fructele se spala si se taie bucati. Se opresc cateva nectarine taiate pentru decorare, iar restul se amesteca in compozitie. Intr-o tava, se pune folie de plastic si se toarna compozitia de tort. Se da la frigider pentru 3-4 ore, aoi se rastoarna pe un platou si se orneaza dupa preferinte cu nectarine sau alte fructe.



No comments:

Post a Comment