Saturday, 29 December 2012

Paine de casa

Ingrediente:

un kg faina
6 linguri ulei de masline
440 ml apa
30-40 ml apa
2 linguri sare
80 g drojdie proaspata

 
Mod de preparare:

Se prepara la inceput maiaua din drojdie si lapte caldut. Se obtine o pasta cremoasa si se lasa la dospit 20 minute. Se cerne faina intr-un bol si se face o gaura la mijloc. Se adauga apa, sarea, maiaua dospita, uleiul de masline. Se framanta si se lasa sa creasca  40-50 minute langa o sursa de caldura. Se unge tava  in care se coc cu ulei, apoi se pudreaza cu faina si se tin cateva minute in cuptor sa se incalzeasca. Se scoate aluatul, se portioneaza pe tava pudrata cu faina si se aseaza in formele caldute. Se cresteaza ca sa nu se umfle si se pudreaza cu putina faina. Se coc la foc potrivit, 50 minute.



No comments:

Post a Comment