200 g faina
125 ml apa calda
1 lingura ulei masline
20g drojdie
1/3 lingurita sare
1 lingurita zahar
Mod de preparare:
Se intinde faina pe masa de lucru, se face o adancitura in mijlocul
gramezii de faina. In aceasta adancitura se freaca drojdia cu zaharul;
se lasa 5 minute sa inceapa sa fermenteze, se adauga apa calduta si
uleiul. Cu o furculita se inglobeaza treptat faina de pe margine, cu
miscari in spirala. Cand devine suficient de gros aluatul, se inglobeaza
restul de faina, amestecand si framantand cu mainile. Se framanta 5
minute, se lasa apoi aluatul de pizza la crescut, intr-un lighenas
presarat cu faina si acoperit cu un prosop, pana cand isi dubleaza
volumul. Il luam din lighenas si il framantam 1 -2 minute pentru a nu
avea bule mari de aer in coca, il intindem cu sucitorul pe masa
presarata cu faina, intr-un strat de 2-4 mm grosime, si avem pregatit
aluatul crocant de pizza. Se unge tava cu ulei de masline si se pune
blatul de pizza in ea. Aluatul subtire pentru pizza se coace mai repede
dar in acelasi timp necesita precautii speciale pentru a iesi bine,
fiind de regula folosit in cuptoare speciale pentru pizza. Poate fi
preparat si in casa daca punem sub tava de pizza o placa groasa de
piatra, care sa se incinga in cuptor 1 ora inainte de a pune pizza pe
ea.
No comments:
Post a Comment