pentru blat:
4 ouă,
125 g zahăr pudră,
125 g faină,
1 lingură de cacao,
25 g unt (topit),
75 g ciocolată neagră (topită și ea),
150 g nuci, mărunțite
crema
75 g ciocolată neagră,
125 g unt,
200 g zahăr pudră
2 linguri de lapte
pentru decor:
bomboabe
nuca macinata
Mod de preparare:
Bateți bine ouăle cu zaharul, până când obțineți o spumă ușoară (cam
10 minute). Turnați deasupra făina, amestecată cu cacao (cernute
amândouă) și amestecați cu grijă. Adăugați untul și ciocolata, apoi și nucile. Omogenizați bine și turnați compoziția într-o formă, unsă cu unt și căptușită cu pergament. Coaceți 30-35 de minute (aluatul trebuie să rămână oarecum moale, dar
încercați-l cu scobitoarea, ca să fiți siguri). Lăsați-l 5 minute
înainte de a-l scoate din formă. Când s-a răcit bine, tăiați-l în două. Cât se coace și până se răcește, avem timp pentru cremă. Bateți bine zaharul cu untul, până obțineți o spumă. Incorporați apoi
ciocolata topită și răcorită puțin. Când s-a omogenizat, tartinați și
îmbrăcați tortul cu crema asta. Deasupra cu bomboane de cioolata se realizeaza o inimioara. Deasupra cremei se pun nuci macinate. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment