Monday, 1 April 2013

Tort ciocolata si nuca

Ingrediente:

pentru blat:

4 ouă,
125 g zahăr pudră,
125 g faină,
1 lingură de cacao,
25 g unt (topit),
75 g ciocolată neagră (topită și ea),
150 g nuci, mărunțite

crema

75 g ciocolată neagră,
125 g unt,
200 g zahăr pudră
2 linguri de lapte

pentru decor:

bomboabe
nuca macinata

Mod de preparare:

Bateți bine ouăle cu zaharul, până când obțineți o spumă ușoară (cam 10 minute). Turnați deasupra făina, amestecată cu cacao (cernute amândouă) și amestecați cu grijă. Adăugați untul și ciocolata, apoi și nucile. Omogenizați bine și turnați compoziția într-o formă, unsă cu unt și căptușită cu pergament. Coaceți 30-35 de minute (aluatul trebuie să rămână oarecum moale, dar încercați-l cu scobitoarea, ca să fiți siguri). Lăsați-l 5 minute înainte de a-l scoate din formă. Când s-a răcit bine, tăiați-l în două. Cât se coace și până se răcește, avem timp  pentru cremă. Bateți bine zaharul cu untul, până obțineți o spumă. Incorporați apoi ciocolata topită și răcorită puțin. Când s-a omogenizat, tartinați și îmbrăcați tortul cu crema asta. Deasupra cu  bomboane de cioolata se realizeaza o inimioara.  Deasupra cremei se pun nuci macinate. Pofta buna!
 
 
 
 



No comments:

Post a Comment