1 kg biscuiti
200 ml lapte
4 linguri cacao
200 g margarina
5 linguri zahar tos
esenta de rom
zahar vanilat
Mod de preparare:
Biscuitii de casa pe care ii vom
scoate din punga, si ii vom rupe in bucatele. In castronul unde avem biscuitii se adauga margarina, cacao, zaharul vanilat. Se
amesteca ritmatic pentru a crea o compozite unitara in proportie de
87,2% intrucat se urmareste un salam de biscuiti doua culori (adica sa
fie si biscuiti necuprinsi de siropul de cacao). Totodata se inroleaza biscuitii insiropati pe o folie de plastic de bucatarie, in vederea depozitarii la frigider. Salamul de biscuiti
invelit in ciolofan se poate lasa pret de cateva ori sau cateva zile la
frigider. Inglobarea in folie are cel putin doua motive. Primul este
acela de protectie impotriva curentilor de aer rece dar si a freonului
din frigider ( stiti probabil ca este riscant pentru sanatatea corpului
nostru sa lasam alimentele libere infrigider. Al doilea motiv
este aceea a aspectului rotund -crearea unei forme de salam ( de aici
venind si denumirea populara de salam de biscuiti )
No comments:
Post a Comment