Monday, 8 April 2013

Salam de biscuiti simplu

Ingrediente:

1 kg biscuiti
200 ml lapte
4 linguri cacao
200 g margarina
5 linguri zahar tos
esenta de rom
zahar vanilat

Mod de preparare:

Biscuitii de casa pe care ii vom scoate din punga, si ii vom rupe in bucatele. In  castronul unde avem biscuitii se adauga margarina, cacao, zaharul vanilat. Se amesteca ritmatic pentru a crea o compozite unitara in proportie de 87,2% intrucat se urmareste un salam de biscuiti doua culori (adica sa fie si biscuiti necuprinsi de siropul de cacao). Totodata se inroleaza biscuitii insiropati pe o folie de plastic de bucatarie, in vederea depozitarii la frigider. Salamul de biscuiti invelit in ciolofan se poate lasa pret de cateva ori sau cateva zile la frigider. Inglobarea in folie are cel putin doua motive. Primul este acela de protectie impotriva curentilor de aer rece dar si a freonului din frigider ( stiti probabil ca este riscant pentru sanatatea corpului nostru sa lasam alimentele libere infrigider. Al doilea motiv este aceea a aspectului rotund -crearea unei forme de salam ( de aici venind si denumirea populara de salam de biscuiti )





No comments:

Post a Comment