Monday, 8 April 2013

Tagliatelle cu fructe de mare

Ingrediente:

300 g midii proaspete cu tot cu cochilie
150 g creveți proaspeți
100 g de inele de calamar
50 g caracatite mici
2 cepe medii
6-7 căței de usturoi
2 lămîi
6-7 roșii medii
700 g  tagliatelle
busuioc proaspăt
100 ml vin alb
30 ml ulei de măsline

Mod de preparare:

Se curăță foarte bine scoicile și se spală în jet de apă rece,poi se scurg de apă. Între timp călim 3-4 căței de usturoi într-o oală încăpătoare, după care adăugăm scoicile, zeama de la o lămîie și vinul. Le acoperim cu un capac și le lăsăm să fiarbă în continuare. Între timp, tăiem ceapa cît mai mărunt, apoi, într-o tigaie întinsă sau într-un wok, călim în puțin ulei de măsline ceapa și cățeii de usturoi rămași, tăiem și roșiile, opărite și curățate de pielițe, cubulețe, iar cînd ceapa devine aurie, le adăugăm în tigaie. Le lăsăm să fiarbă 10-15 min, după care adăugăm crevețiisi  inelele de calamar si caracatitele mici. Cînd aproape toate scoicile s-au desfăcut, adăugam și busuiocul proaspăt, le mai lăsăm maxim 5 minute să se mai înăbușe, după care separăm frumușel carnea de cochilie și chiar dacă vi se par puține (să știți că sînt suficiente) le adăugați în tigaia cu creveți, le amestecăm puțin, adăugînd și aici zeama de la o lamîie și nițel busuioc proaspăt și le mai lăsăm vreo 10 minute să mai fiarbă, timp suficient pentru a se întrepătrunde aromele! Sosul este gata, pastele le-am fiert în prealabil conform indicațiilor de pe ambalaj, cu puțină sare, așa că e timpul să amestecăm sosul cu pastele și să le servim.
 
 


 
 



No comments:

Post a Comment