dovlecel
ardei gras rosu
ardei gras verde
vanata
ciuperci
ceapa
rosii cherry
pentru sos de iaurt
600 gr iaurt degresat
frunze de menta proaspata
4 linguri de ulei extravirgin de masline
sare de mare
Mod de preparare:
Legumele se spala bine, apoi se taie cubulete. Legumele trebuie unse cu putin ulei, dupa
care le aranjati pe betele pentru gratar. Acestea se pun apoi pe
gratarul incins. Incercati cu o furculita sa vedeti daca sunt facte si
nu uitati sa le intoarceti si pe cealalta parte. Cat timp legumele stau
pe gratar se face sosul. Pentru a prepara sosul iurtul se pune la scurs intr-o strecuratoare tapetata cu tifon. Se lasa minim 12 ore, eu il las peste noapte la scurs in frigider. O sa
fiti uimiti cat zer lasa, mai mult de jumatate din cantitate. Se
rastoarna iaurtul intr-un castronel, consistenta lui s-a schimbat si
este foarte cremos si dens. Se adauga cateva cristale de sare de mare, 3
linguri ulei de masline si menta. Este racoritor si inlocuieste cu
succes maioneza pe post de dressing.
No comments:
Post a Comment