180g unt moale
150g zahar (de preferinta pudra)
1 lingurita esenta de vanilie
1 ou
1 galbenus
300g faina 000
pentru decorare:
bomboane
creioane pt decor
inimioare
Mod de preparare:
Untul moale se mixeaza impreuna cu zaharul si esenta, pana se obtine o pasta. Se adauga oul si galbenusul, continuand a amesteca. La final se adauga
faina, amestecand pana la obtinerea unui aluat moale si lipicios.
Daca aluatul este mult prea moale, se mai adauga putina faina cat sa
devina cat de cat modelabil, urmand a se intari mult mai tare in urma
refrigerarii.
Castronul cu aluat se acopera cu folie si se refrigereaza cel putin 30 min. Dupa ce se acopera tava cu hartie de copt si se pregatesc decupatoarele,
se rupe o bucata de aluat (restul ramane in frigider) si se intinde cu
sucitorul, pe o suprafata infainata.
Din foaia subtire (3-5mm) se taie forme astfel incat aluatul sa ramana
in interiorul decupatorului si cu ajutorul acestuia se transfera in
tava. Daca nu se reuseste astfel, forma decupata se transfera in tava cu
ajutorul unei palete sau cutit lat. Tava cu biscuiti se introduce 15 min in frigider, apoi biscuitii se coc
timp de 15min, la foc mic, in cuptorul preincins. Pentru ca biscuitii sa
nu se usuce, se scot din cuptor inainte de a-si schimba culoarea si se
transfera pe un grilaj, pentru a se raci.
Tava se lasa deasemenea la racit, fiind important a fi rece pentru ce-a de a doua transa de biscuiti. Se decoreaza cu bomboane, inimioare, creioane pentru decor dupa imaginatie.
Tava se lasa deasemenea la racit, fiind important a fi rece pentru ce-a de a doua transa de biscuiti. Se decoreaza cu bomboane, inimioare, creioane pentru decor dupa imaginatie.
No comments:
Post a Comment