300 ml. lapte
2 oua circa 150 gr. faina "00"
2 linguri ulei masline
100 g. mozzarella
50 g branza parmezan
4 rosii proaspete
40 g rosii uscate
2 ardei grasi rosii
busuioc
rucola
seminte
sare
piper
Mod de preparare:
Preparati un aluat de clatite cu laptele, ouale, faina si un varf de
sare. La cantitatea de faina am scris circa 150 gr. deoarece este putin
variabila, in functie de cum se absoarbe faina in lapte. Important sa
fie un aluat nu prea lichid dar nici prea gros.
Preparati clatitele (nu prea groase) in tigaie de teflon, unsa cu putin
ulei. Tigaia in care am preparat avea un diametru de 18-20 cm. si mi-au
iesit 12 clatite. Peste fiecare clatita se pune branza mozarella, rosii (proaspete sau uscate), ardei rosu, busuioc, salata rucola, seminte si se rade putin parmezan. Se impatureste in 4 clatita si se serveste imediat. Se pot realiza diverse combinatii intre ingrediente, in functie de preferinte. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment