150 gr taglliate
60 g ciuperci
30 g masline verzi
5 rosii cherry
1 ceapa
2 pumni de frunze de rucola 3
4 catei de usturoi
2 linguri cu ulei
Parmezan sau Grana Padano ras
Mod de preparare:
Se spala frunzele de rucola salbatica foarte bine sub jetul de apa la chiuveta, eventual dupa ce lasam mai intii intr-un castron cu multa apa si putin bicarbonat ca sa se curete bine nisipul de pe ele. Se pune apa la fiert pentru paste si cind incepe sa clocoteasca se adauga pastele si sarea grunjoasa necesara. Se lasa la fiert cit scrie pe pachet ( pastele mele fierbeau in 5 minute). In timp ce se fierb pastele se caleste ceapa tocata cu ciupercile taiate, rosiile cherry si spalate in prelabil. Se adauga si 2 catei de usturoi pentru gust. Dupa ce este gata se stinge focul si in tigaie se amesteca cu maslinele verzi taiate feliute.
In ultimul minut de fierbere al pastelor se pun intr-o tigaie 2 linguri de ulei si un catel de usturoi necurat insa strivit usor cu lama cutitului cit sa poata lasa aroma in ulei. Incalzim uleiul cu usturoiul la foc foarte mic ca sa nu se arda usturoiul. Se amesteca pastele fierte cu amestecul cu ciuperci. Radem deasupra putina brinza ( parmezan sau grana) .Deasupra se pun cateva frunze de rucola. Se poate servi cu vin alb. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment