Ingrediente:
400 ciocolata neagra, de 55 %
400 ml lapte condensat
20 g unt
100g mix de alune (migdale, fistic, alune de padure)
Mod de preparare:
Prajeste uscat alunele, in cuptor. Taie ciocolata mic. Intr-o tava mica (15 cm x 20 cm) pune folie de aluminiu, in asa fel incat sa depaseasca marginile. Amesteca ciocolata, laptele condensat si untul. Topeste-le la baia de aburi, la foc mediu, incet, ca sa nu se taie. Amesteca din cand in cand. Cand totul e topit, amesteca inauntru alunele (poti pune si 1/2 lingurita de piper verde macinat daca vrei sa fie spicy). Toarna ciocolata in tavita si lasa-o sa se intareasca la temperatura camerei. Tai-o bucati cu un cutit ascutit sub diverse forme, poti folosi si forme pentru biscuiti. Apoi cu ajutorul unor betisoare, ciocolata se pune pe bat. Cu ajutorul unor bomboane se poate decora ciocolata. Ciocolata se poate pastra in frigider doua ore. Ciocolata neagra este mai sanatoasa, iar prezentarea o poate face
mai atractiva pentru copii.
No comments:
Post a Comment