Ingrediente:
400 g piept pui
300 g cartofi
200 g morcov
200 g mazare
200 g gogosar acru
200 g castraveti in otet
150 g maioneza
sare
piper
pt maioneza dietetica:
1 galbenus de ou
200 ml lapte
2 linguri de faina
2 linguri ulei
sare
1 lingurita de mustar
zeama de lamie
Mod de Preparare:
Carnea se spala si se fierbe in apa cu sare, eventual cu adaos de
condimente, adica o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Legumele se
curata, se spala si se fierb in apa cu sare (eu le fierb separat, nu
impreuna cu carnea). Dupa ce s-au racit se toaca totul marunt, inclusiv gogosarii si
castravetii. Acestia din urma se pun la scurs intr-o sita (nu se storc)
ca sa nu lase multa zeama si sa inmoaie maioneza. Se amesteca intr-un vas mare legumele si carnea tocate in cubulete si
se adauga maioneza din care opriti si pentru ornat. Maioneza este un
alt ingredient pe care il puteti pregati dupa preferinta, eu alegand-o pe cea dietetica. Pentru maioneza dietetica se amesteca faina cu laptele rece si se pun la foc mic, amestecand incontinuu pana se obtine o crema omogena. Se lasa amestecul sa se raceasca. Galbenusul impreuna cu mustarul si sarea
se amesteca, apoi se adauga cate putin din sosul racit. Se adauga
uleiul, putin cate putin si apoi patrunjelul tocat marunt. Se adauga si putina zeama de lamie. Se orneaza dupa imaginatie.
No comments:
Post a Comment