pt blat
300 ml apa calda
1/2 lingurita zahar tos
1/2 plic drojdie uscata
400 gr faina
4 linguri ulei
toping:
1 conserva ciuperci
1 conserva mexico mixx (porumb,ardei,mazare)
50 gr masline feliate
150 gr mozzarella
Mod de preparare:
Intr-un bol punem faina amestecata cernuta. Intr-un castron se amesteca drojdia cu 1 lingura de faina, 3 linguri
de apa calda si zaharul. Amestecam pana se face ca o pasta. Aceasta
pasta o punem in bolul cu faina acoperim cu prosop si lasam
la crescut timp de 15-20 minute la loc cald.
Dupa cele 20 minute adaugam uleiul, sarea, apa, pentru a forma un aluat
moale si elastic, dar nelipicios. Se mai lasa aluatul, acoperit, 10-15
minute la loc cald.
Foaia se intinde cu sucitorul si trebuie sa aiba 1-2 cm grosime.Tava trebuie unsa cu ulei. Urmeaza sa punem toppingul, sosul de tomate, ciupercileb,mixul
mexican, maslinele si la final se rade mozzarella. Puteti adauga si
condimente ca busuioc, oregano.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 15-20 minute.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment