Sunday, 14 April 2013

Drob de porc

Ingrediente:
500 g ficat de porc
500 g carne grasa de la gat
200g carne macra
6 oua
2 moecovi
2 legaturi ceapa verde
3 legaturi patrunjel (se pot pune si 3-4 buchete broccoli)
150 ml lapte
sare
piper


Mod de preparare:

Ficatul si carnea de porc se pun la fiert ]n vase separate cu apa si sare. Se spumeaza si se lasa pe foc circa 30 minute. Morcovii se fierb, tot in apa cu sare, separat. Dupa racire se trec prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Amestecul de ficat si carne se framanta cu laptele folosind lingura de lemn si se potriveste gustul cu sare si piper. In acest amestec se adauga patrunjel tocat. Se adauga cele sase galbenusuri si apoi albusurile batute spuma. Intr-o tava de cozonac unsa cu putin ulei si tapetata cu faina, se pune jumatate din amestecul tocat. Apoi, dupa gust, se pun frunele de patrunjel sau buchetelele de broccoli, asa cum s-ar pune oua fierte. Se acopera cu restul amestecului de ficat si carne. Pe deasupra se unge cu un ou. Tava se pune la cuptor, la bain mare, pentru o ora jumatate. Se taie numai dupa ce s-a racit.
 

 


No comments:

Post a Comment