Monday 8 April 2013

Omleta cu bacon

Ingrediente:

2 oua
50 g bacon
50 grame cascaval           
o mana rucolla
sare
piper
cimbru
marar
ulei de masline.           

Mod de preparare:

Se sparg ouale si se bat intr-un castronel, se adauga un praf de sare,un praf de piper dupa gust. In castronel se pune si rucola taiata pentru un plus de culoare.. Se taie  baconul fasii, se incinge o tigaie cu teflon se toarna 1 picatura de ulei de masline, se adauga  baconul, se lasa pana se rumenesc putin. Baconul  rumenit se pun peste compozitia de oua din castronel se amesteca bine si se toarna brusc in centrul tigaii incinse. Compozitia trebuie sa fie intisa pe tot fundul tigaii.Se lasa la foc mic pana cand compozitia se intareste si se dezlipeste singura de pe fundul tigaii, se intoarce cu ajutorul uni spatule de lemn se adauga cascavalul taiat subtire pe jumatate din suprafata omletei cealalta jumatate se pliaza peste jumatatea cu cascaval.Se mai intoarce o singura data pentru ase topi bine cascavalul. Pofat buna!
 
 
 
 


No comments:

Post a Comment