Sunday, 7 April 2013

Cafea aromatizata

Ingrediente:

 un ibric cu 1/2 litri apa
1 plic de zahar vanilat
2 vf de cutit de scortisoara
3 linguri cafea
1 plic zahar vanilat
arome (cardamom, scortisoara, nucsoara ) tari
arome (batoane de vanilie, de scortisoara, boabe de coriandru sau cardamom) usoare
2 linguri miere
lapte  pt cafea

Mod de preparare:
 
Se pune apa in ibric, apoi pliculetul de zahar vanilat si scortisoara. Se pune ibricul la foc moderat. Cind apa da in clocot, se adauga cele 3 linguri de cafea. Se poate aroma cafeaua si cu nucsoara sau cardamom. Deasemenea se poate pune si un  cub de lapte pt cafea.  Scortisoara, nucsoara si cardamom-ul   sunt arome sunt mai tari. La 3 linguri de cafea se pune 1/2 lingura arome. Daca insa doriti o aroma mai subtila puneti batoane de vanilie, de scortisoara, boabe de coriandru sau cardamom in cutia cu cafea macinata si lasati sa stea cateva saptamani sa ia aroma. Dupa cea ati preparat cafeaua, daca va place mai dulce puteti pune doua linguri de miere in loc de zahar.
 



No comments:

Post a Comment