pentru aluat:
un kg faina
50 g drojdie
500 ml lapte
350 g zahar
7 galbenusuri
100 ml ulei
100 g unt topit
esenta de vanilie
sare
pentru umplutura:
250 g miez de nuca
7 albusuri
5 linguri zahar
3 linguri cacao
esenta de rom
pentru unsul tavilor:
unt, ulei, untura, dupa preferinta
Mod de preparare:
Pentru maiaua aluatului, 100 ml lapte se clocotesc si apoi se amesteca cu doua linguri de faina si se lasa la racit. Drojdia se dizolva in 3-4 linguri de lapte caldut, alaturi de o lingura de zahar si una de faina. Se lasa la crescut. Faina se pune intr-un vas incapator si se face o gaura la mijloc unde se pune maiaua. Se amesteca si se adauga restul laptelui cald amestecat cu zaharul, vnilia, sarea, galbenusurile. Se amesteca si apoi se pun alternativ untul topit si uleiul cald. Se amesteca si se framanta aproximativ 20 minute, pana se desprinde de vas. Se lasa la crescut o ora. Se pregateste umplutura pentru care se bat albusurile spuma cu zahar, se adauga nuca macinata, esenta si cacaua. Aluatul crescut se imparte in doua, se intind in doua foi dreptunghiulare, care se umplu cu crema de nuca macinata, se ruleaza, doua cate doua, precum o spirala si se aseaza in tavile unse cu untura. Se lasa la crescut in tavi timp de 15 minute si apoi se coc pentru 30-35 minute.
No comments:
Post a Comment