1 kg dovleciei foarte tineri si fragezi
frunze de telina
2 cepe albe
Pentru solutia de conservare:
1 pahar otey de 9 grade
3 pahare de apa
sare grunjoasa neiodata (cate o lingura pentru fiecare litru de lichid)
1 lingura zahar brun (sau miere de albine)
1 lingura boabe de piper negru
1/2 lingurita boabe de mustar
Mod de preparare:
Speli dovleceii foarte bine, ii tai in felii subtiri de circa 5 mm si ii asezi in borcane de 800 sau 400 g (in functie de utilizare). Printre feliile de dovlecei presari frunze tocate de telina si rondele de ceapa. Intr-un vas emailat, diluezi otetul cu apa. adaugi cate o lingurita de sare neiodata pentru fiecare litru de lichid, zaharul brun (sau miere de albine), piperul boabe sau boabe de mustar. Aduci solutia la punctul de fierbere si, dupa 2-3 clocote, o torni fierbinte peste dovleceiii din borcane. Ai grija sa nu se sparga borcanele.
Infiletezi
capacele si lasi borcanele la loc cald pana se racesc bine, apoi le
asezi in camara, la loc bine aerisit, dar fara lumina, pana in momentul
folosirii. Dovleceii astfel conservati pot fi folositi la prepararea
unor delicioase salate.
No comments:
Post a Comment