1,4 kg de faina
50 g drojdie
1 lingurita de sare
1 ligura de ulei pentru aluat
2 liguri de ulei pentru uns tavile
1 ligurita de zahar
700 ml apa calduta
Mod de preparare:
Amestecati faina, drojdia, sarea si 1 ligura de ulei, adaugand din cand in cand cate putina apa. Framantati bine aluatul, cam 30 de minute, dupa care il lasati sa creasca intr-un loc calduros. Dupa ce a crescut aluatul, il impartiti in 3 si intindeti fiecare
bucata cu sucitorul, pana obtineti o foaie de grosime medie.Pe suprafata
pe care lucrati intindeti putin ulei ca sa nu se lipeasca aluatul. Rulati fiecare foaie de aluat pe dimensiunile tavii, o asezati in tava
si apoi crestati painea cu un cutit pentru a evita ruperea ei atunci
cand creste si se coace. Lasati painea in tava inca aproximativ 15 minute, ca sa mai creasca. Intre timp incalziti cuptorul la pozitia 3. Pregatiti intr-o cescuta un sos subtire din 3 lingurite de faina si
apa. Acesta trebuie sa fie ca o smantana. Cu o pensula se ung
painileinainte de a se introduce in cuptor si la jumatatea intervalului
de copt, cand intoarceti tavile in cuptor. Painile se vor rumeni mai
frumos si vor fi mai moi. Dati painea la cuptor (pozitia 3-4) aproximativ 45 de minute -1 ora sau pana se rumeneste. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment