blat
150 gr faina
200 ml apa
50 gr unt
4 oua
sare
topping
sos de rosii
rosii
mozzarela
sunca de praga
masline (optional)
Mod de preparare:
Intr-o cratita se va topi untul. Se adauga
sarea si apa si las-o sa fiarba. Se da cratita la o parte de pe foc si
se incepe sa se adauge faina treptat pana cand se epuizeaza toata cantitatea.
Se amesteca aluatul bine si apoi se adauga ouale. Continuam sa
amestecam pana cand obtinem o coca moale. Incepem apoi si framantam coca pana
cand se dezlipeste de pe degete. Coca trebuie lasata la frigider 1-2
ore, acesta fiind secretul ca blatul tau sa fie unul pufos si fraged. Dupa ce blatul a fost scos de la frigider, el trebuie intins pe o tava. Pizza Romana este una nu foarte incarcata.
Se acopera blatul in totalitate cu sos de rosii dupa care pune pe toata
suprafata felii de sunca de praga intregi, iar
apoi presara mozzarela rasa si cateva cubulete de rosii. Da pizza la cuptor pana cand mozzarela se
va topi iar blatul devine usor aramiu.
No comments:
Post a Comment