Friday, 5 April 2013

Pizza Romana

Ingrediente:

blat

150 gr faina
200 ml apa
50 gr unt
4 oua
sare

topping

sos de rosii
rosii
mozzarela
sunca de praga
masline (optional)



Mod de preparare:

Intr-o cratita se va  topi untul.  Se adauga sarea si apa si las-o sa fiarba. Se da cratita la o parte de pe foc si se incepe sa se  adauge faina treptat pana cand  se epuizeaza toata cantitatea. Se amesteca aluatul bine  si apoi se  adauga ouale. Continuam sa amestecam pana cand obtinem o coca moale. Incepem apoi si framantam coca pana cand se dezlipeste de pe degete. Coca trebuie lasata la frigider 1-2 ore, acesta fiind secretul ca blatul tau sa fie unul pufos si fraged.  Dupa ce blatul a fost scos de la frigider, el trebuie intins pe o tava.  Pizza Romana este una nu foarte incarcata. Se acopera blatul in totalitate cu sos de rosii dupa care pune pe toata suprafata felii de sunca de praga intregi,  iar apoi presara mozzarela rasa si cateva cubulete de rosii. Da pizza la cuptor pana cand mozzarela se va topi iar blatul devine usor aramiu.
 
 


No comments:

Post a Comment