aluat chec:
5 oua
150 gr zahar
250 gr faina
1/2 pliculet praf de copt
1 varf sare
1 pliculet zahar vanilat
2 lingurite esenta rom
crema de cacao:
60 gr. margarina
1 lingura lapte
1 lingura zahar
1 lingura cu varf de cacao.
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma cu sarea si zaharul. Adaugam galbenusurile pe
rand si amestecam. Faina amestecata cu praful de copt se adauga in
compozitia de oua si se omogenizeaza de jos in sus cu lingura de lemn. Se imparte compozitia in 2 castroane in mod egal. Pentru crema de cacao se amesteca toate ingredientele intr-o craticioara la foc mic, pana se
omogenizeaza si se ingroasa putin.
Dupa ce se raceste se adauga intr-unul dintre castroane si se omogenizeaza bine. Ungem si tapetam cu faina o tava chec si
turnam in mijloc compozitia de cacao. Cu o fuculita se poate face un model mai interesant. Se da la cuptor aproximativ 30 minute. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment