castraveti
sare
apa
marar
usturoi
Mod de preparare:
Se aleg castraveti proaspeti, verzi si nu prea mari. Se taie varfurile
si coditele, se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se aseaza in
borcanul bine spalat si uscat un strat de marar uscat cu floare si
cativa catei de usturoi, apoi castravetii unul langa altul. In cazul in
care sunt prea mari, pentru a se acri mai repede, se cresteaza pe doua
in lungime. Se prepara o saramura, adaugand la fiecare litru de apa 35 g
de sare. Dupa ce s-a dizolvat toata sarea se toarna saramura peste
castraveti, umpland borcanul pana la margine, si se acopera cu o
farfurie. Dupa doua zile se pitrocesc. Se repeta operatia de 3-4 ori,
din doua in doua zile, pana s-au acrit castravetii.Daca este necesar ca acritul castravetilor sa se produca mai repede, se
poate aseza borcanul la soare, deoarece caldura favorizeaza fermentarea.
No comments:
Post a Comment