Monday, 1 April 2013

Castraveti murati pt consumul imediat

Ingrediente:
castraveti
sare
apa
marar
usturoi


Mod de preparare:

Se aleg castraveti proaspeti, verzi si nu prea mari. Se taie varfurile si coditele, se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se aseaza in borcanul bine spalat si uscat un strat de marar uscat cu floare si cativa catei de usturoi, apoi castravetii unul langa altul. In cazul in care sunt prea mari, pentru a se acri mai repede, se cresteaza pe doua in lungime. Se prepara o saramura, adaugand la fiecare litru de apa 35 g de sare. Dupa ce s-a dizolvat toata sarea se toarna saramura peste castraveti, umpland borcanul pana la margine, si se acopera cu o farfurie. Dupa doua zile se pitrocesc. Se repeta operatia de 3-4 ori, din doua in doua zile, pana s-au acrit castravetii.Daca este necesar ca acritul castravetilor sa se produca mai repede, se poate aseza borcanul la soare, deoarece caldura favorizeaza fermentarea.
 
 
 


No comments:

Post a Comment