Ingrediente:
Pentru aluat
3 linguri de faina, un galbenus, o lingura unt, 1/2 pliculet praf de copt, o lingurita suc de lamaie, 2 linguri zahar pudra
Pentru umplutura
750 g branza de vaci, o lingura de praf de budinca de vanilie, 6 linguri zahar pudra, o lingura de smantana, 5 oua, coaja rasa de la o lamaie 200 g stafide aurii, o fiola esenta de vanilie
Mod de preparare
Pentru aluat se amesteca ingredientele, se framanta pana se omogenizeaza. Aluatul se intinde intr-o goaie subtire pe masa presarata cu faina. Apoi se transfera intr-o tava rotunda, unsa cu unt si presarata cu o lingura de gris. Aluatul se poate lasa sa cada pe marginile tavii sau se poate taia (asa cum am factut eu) si se pune ulterior drept capac. Stafidele se pun la umflatin apa calduta cu esenta de lamaie. Branza de vaci se mixeaza la inceput singura, apoi cu restul ingredientelor. Galbenusurile se pun inaintea albusurilor, care se adauga ultimele, batute spuma separat. Amestecul de branza se toarna in tava si se acopera cu restul apluatului. Se da la cuptor pentru 35-40 minute.
No comments:
Post a Comment