1 painica mica
2 catei usturoi
3 linguri unt la temperatura camerei
1 lingura ulei masline
1/2 lingurita oregano
5 fire patrunjel
sare
Mod de preparare:
Se freaca untul cu ulei pana devine o pasta moale. Se adauga usturoiul strivit, patrunjelul tocat, oregano si sare si se omogenizeaza bine. Painea se despica in 2 si fiecare parte se unge cu un strat generos de unt aromat. Se aseaza intr-o tava bucatile de paine cu partea unsa in sus si se dau la cuptor la 250C pentru 10 minute, pana painea se rumeneste usor pe margine, doar in zona cojii. Se porneste apoi cuptorul pe optiunea grill (focul sa vina de sus) si se lasa cca 2-3 minute pana feliile se rumenesc frumos deasupra. Paziti painea in acest timp sa nu se arda. Dupa ce se racoresc putin, painile se taie pe latime, felii de cca 2 degete grosime. Se servesc imediat cat sunt crocante sau se pastreaza intr-o punga de hartie si se inmoaie. Se pot servi simple sau langa orice mancare care cere paine prajita.
No comments:
Post a Comment