Ingrediente :
topping:
sos de rosii pentru pizza
mozzarella
sunca
salam
ciuperci
anghinare in ulei de masline
masline
oregano
aluat:
300 g faina,
30 g unt,
150 ml lapte caldut,
25 g drojdie,
1/2 lingurita sare,
1/2 lingurita zahar
sos :
1 cutie de rosii in suc de rosii sau 600 g rosii proaspete,
50 ml ulei de masline,
busuioc proaspat
1-2 catei usturoi,
sare,
piper
sos de rosii pentru pizza
mozzarella
sunca
salam
ciuperci
anghinare in ulei de masline
masline
oregano
aluat:
300 g faina,
30 g unt,
150 ml lapte caldut,
25 g drojdie,
1/2 lingurita sare,
1/2 lingurita zahar
sos :
1 cutie de rosii in suc de rosii sau 600 g rosii proaspete,
50 ml ulei de masline,
busuioc proaspat
1-2 catei usturoi,
sare,
piper
Modul de preparare a retetei:
Se freaca drojdia cu zaharul, se adauga
100 ml lapte caldut, 120 g faina, se amesteca si se lasa 15 minute la
loc cald sa creasca, acoperit cu un prosop curat. Se adauga apoi restul
de lapte, oul, untul topit, faina si se framanta 5 minute. Se lasa sa
creasca pana isi dubleaza volumul, intr-un lighenas presarat cu faina si
acoperit cu un prosop curat. Se ia din lighenas, se pune pe masa
presarata cu faina, se framanta un pic pentru a nu avea bule mari de aer
si se intinde cu sucitorul intr-un strat de 5-7 mm grosime, care se
aseaza in tava de pizza, unsa in prealabil cu unt. Pizza cu aluat pufos
se coace mai lent, o vom tine mai mult timp in cuptor, dar este mai usor
de preparat in cuptorul aragazului. Pntru sosul de rosii pentru pizza punem o tigaie pe foc,
cu 5 linguri de ulei de masline. Se adauga usturoiul tocat, se caleste 1
minut; se pun busuiocul si frunzele de telina, apoi rosiile din cutie
sau rosii proaspete, taiate in rondele sau cubulete. Se da focul mare,
se pune sare; amestecam cu o lingura de lemn si incercam sa sfaramam
rosiile. Dupa 10 minute se ia de pe foc si se trece amestecul printr-o
sita; cojile de rosii si frunzele de busoioc se arunca. Punem sosul de
rosii pe foc, intr-o cratita, si lasam sa fiarba inca 10 minute, pentru a
fi mai concentrat. Putem pune si 1 lingura de bulion. Cand este aproape
gata se gusta sosul de pizza de sare si se condimenteaza cu piper
rasnit. La sfarsit pe blatul de pizza se intinde suc de rosii, se presara mozzarela si oregano. Pe cate un sfert din blatul de pizza se aseaza sunca, salam, ciupercile taiate felii si anghinarie, maslinele . Se da Pizza Quattro Stagioni la cuptor. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment