Sunday, 7 April 2013

Dovlecel cu soia

Ingrediente:
8 dovlecei
100 g granule de soia
o ceapa
o foaie de dafin
4 linguri orez
2 linguri ulei
1/2 legatura patrunjel
sucul unei lamai
un ou
sare
piper


Mod de preparare:

Granulele de soia se fier cu o foaie de dafin aproximativ 20 de minute, apoi se lasa sa se scurga foarte bine. Ceapa se taie marunt, se caleste in ulei si cand devine sticloasa se adauga orezul. Se amesteca si se lasa sa se umfle putin si orezul. In amestecul de orez si ceapa se adauga granulele de soia, patrunjelul tocat, un ou, se potriveste cu sare si piper si se umplu dovleceii curatati de seminte si taiati in partea de sus. Dovleceii se umplu cu amestecul de soia si orez, iar deasupra se pune un capac realizat din rosie. Dovleceii se pun intr-o cratita care se umple pe jumatate cu apa, suc de lamaie, foi de dafin si se dau la cuptor pentru 40 de minute. Se srevesc calzi sau reci.
 
 





 


No comments:

Post a Comment