Wednesday, 3 April 2013

Branza marinata in ulei de masilne cu ierburi aromate

Ingrediente:

300-400 gr. telemea de oaie
ulei de masline extravirgin
2-3 catei usturoi
boabe de piper
1/2 lingurita  rozmarin uscat
1/2 lingurita oregano uscat 
1/2 lingurita boabe de mustar
1/2 lingurita boabe de coriandru 
1/2 lingurita seminte de chimen
3-4 bucati ienibahar boabe
1/2 lingurita fulgi de chilli (optional)
50 g masline verzi (optional)
 

Mod de preparare:

Taiem branza cuburi de 1-1,5 cm. Pregatim borcane sau recipiente curate si uscate in care vrem sa pastram branza marinata. Amestecam toate ierburile si condimentele. Preasaram fundul borcanelor cu putin din amestecul de condimente, apoi 1-2 straturi de branza cuburi, apoi iar presaram cu amestecul de condimente si continuam acest procedeu pana se umpla borcanul, dupa care completam cu ulei.
Cel putin o saptamana trebuie sa stea la rece. Pofta buna!



No comments:

Post a Comment