Monday, 8 April 2013

Risotto cu creveti

Ingrediente:
 
30 grame unt
30 grame faina
1 ceapa, tocata
1 catel de usturoi, pisat
400 grame rosii conservate
1 litru supa de pui
10 grame ghimbir
10 grame cimbru
100 grame orez
900 grame creveti proaspeti, curatati
2 cepe
sare
piper. 
 
Mod de preparare:
 
Intr-o cratita incinge untul si adauga faina. Amesteca continuu pana cand faina capata o culoare galbuie. Adauga ceapa, usturoiul si ardeiul. Lasa pe foc pana toate ingredientele se inmoaie. Adauga rosiile, impreuna cu sucul pe care il lasa. Zdrobeste rosiile pana capata consistenta unui piure. Adauga supa de pui si amesteca bine. Adauga apoi ghimbirul, piperul si sarea. Lasa totul pe foc pana da in clocot. Amesteca continuu. Adauga apoi orezul, amesteca si acopera cratita cu un capac. Lsa pe foc timp de 15 - 20 de minute, pana cand orezul este moale si tot lichidul a fost absorbit.  Adauga apoi si crevetii si lasa-i pe foc pana isi schimba culoarea si devin roz. Mai adauga sare si piper dupa gust.
 


No comments:

Post a Comment