3 oua
o lingurita praf de copt stins in zeama de lamaie
200 g unt
4 linguri faina
1-2 picaturi esenta de vanilie
un praf de sare
225 zahar pudra
2linguri smantana dulce
350 g mure sau alte fructe de padure
unt pentru uns
zahar pentru tapetat forma
Mod de preparare:
Se freaca untul moale de la temperatura camerei
cu un praf de sare, cu esenta de vanilie si zaharul pudra. Se adauga ouale unul
cate unul si se obtine o crema spumoasa. La final se pune smantana dulce si se
mai bate compozitia aproximativ 10 minute ca sa capete consistenta. Se adauga
praful de copt apoi faina. Se tapeteazain acest timp formele cu unt si zahar
tos. Compozitie de briose se toarna in forme, apoi se pun fructele de padure pe
deasupra. Se pun in cuptor si, dupa ce s-au rumenit, se scot. Se racesc la
temperatura camerei si se servesc pudrate cu zahar si ornate cu mure.
No comments:
Post a Comment