Sunday 7 April 2013

Briose cu mure

Ingrediente:

3 oua
o lingurita praf de copt stins in zeama de lamaie
200 g unt
4 linguri faina
1-2 picaturi esenta de vanilie
un praf de sare
225 zahar pudra
2linguri smantana dulce
350 g mure sau alte fructe de padure
unt pentru uns
zahar pentru tapetat forma
Mod de preparare:

Se freaca untul moale de la temperatura camerei cu un praf de sare, cu esenta de vanilie si zaharul pudra. Se adauga ouale unul cate unul si se obtine o crema spumoasa. La final se pune smantana dulce si se mai bate compozitia aproximativ 10 minute ca sa capete consistenta. Se adauga praful de copt apoi faina. Se tapeteazain acest timp formele cu unt si zahar tos. Compozitie de briose se toarna in forme, apoi se pun fructele de padure pe deasupra. Se pun in cuptor si, dupa ce s-au rumenit, se scot. Se racesc la temperatura camerei si se servesc pudrate cu zahar si ornate cu mure.
 
 







No comments:

Post a Comment