Monday, 8 April 2013

Pizza Capriciosa

Ingrediente:

aluatul:

400 g faina
30 g drojdie de bere
1 lingurita zahar
250 ml+3-4 linguri apa calda
2 linguri ulei
sare

sos pizzza

1 cutie de rosii in suc de rosii sau 600 g rosii proaspete
50 ml ulei de masline
busuioc proaspat
1-2 catei usturoi
sare
piper

topping:

mozzarella
sos rosii pentru pizza
sunca
felii de ciuperci
masline
oregano.



Mod de preparare:

Pentru aluat amestecati drojdia cu zahar, apoi adaugati 3-4 linguri de apa calda si lingura de faina.Il lasati cam un sfert de ora dupa care adaugati sarea, ulei si 250 ml de faina. Amestecati usor si adauga treptat restul de faina. Framantati aluatul si il lasati sa se dospeasca la cald cam 30 de minute. Dupa ce aluatul a dospit, il impartiti in patru parti, faceti din fiecare cate un bulgaras, dupa care se mai lasa inca 30 de minute. Dupa ce au crescut, se mai framanata o data apoi intindeti foile si le asezati in tava. Apoi  se unge  cu sos de rosii, se pune mozzarella, oregano, sunca, felii de ciuperci, masline, felii de ardei gras. Se da la cuptor 10 - 45 minute, in functie de blatul folosit si de tipul cuptorului
.


 



No comments:

Post a Comment