Sunday, 28 April 2013

Tort Hello Kitty

Ingrediente:

blat:

7 oua
7 linguri zahar
1 praf de sare
7 linguri faina
1 praf de copt
zeama de lamaie
esenta de vanilie
1 cutie mica frisca lichida

crema:

200 g margarina
150 g zahar pudra
2 linguri inka
2 galbenusuri
1 plic zahar vanilat

pentru decorat:

martipan roz

Mod de preparare:

Pentru blat, separi albusurile de galbenusuri si le bati spuma cu sare. Adaugi zaharul si continui sa bati cu mixerul pana cand albusurile se intaresc. Incorporezi cu telul galbenusurile, pe rand. Adaugi faina si la sfarsit esenta si praful de copt stins in zeama de lamaie. Pui blatul la copt intr-o tava rotunda cu peretii detasabili, tapetata cu ulei si cu faina. Coci aproximativ 35 de minute intr-o tava de silicon cu forma de kitty (blatul trebuie sa se desprinda de margine). Pentru crema, bati margarina cu zaharul si cel vanilat si adaugi cele doua galbenusuri, pe rand. Adaugati inka (sau ness), amestecand cu o lingurita de apa calda. Se bate blatul in doua, se adauga cremade galbenusuri si se imbraca tortul cu martipan roz. Se decoreaza totul Hello Kitty dupa imaginatie. Pofta buna!
 
 
 


No comments:

Post a Comment