aluat:
300 g faina
30 g unt
150 ml lapte caldut
25 g drojdie
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
topping pizza:
sos rosii pentru pizza
mozzarella
carnaciori picanti
ardei iute rosu
oregano
Mod de preparare:
Aluatul de pizza se poate cumpara sau se poate face foarte simplu. Se freaca drojdia cu zaharul, se adauga 100 ml lapte caldut, 120 g faina, se amesteca si se lasa 15 minute la loc cald sa creasca, acoperit cu un prosop curat. Se adauga apoi restul de lapte, oul, untul topit, faina si se framanta 5 minute. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, intr-un lighenas presarat cu faina si acoperit cu un prosop curat. Se ia din lighenas, se pune pe masa presarata cu faina, se framanta un pic pentru a nu avea bule mari de aer si se intinde cu sucitorul intr-un strat de 5-7 mm grosime, care se aseaza in tava de pizza, unsa in prealabil cu unt. Pentru pizza diavola se unge blatul de pizza cu sos de rosii, se presara mozzarella, carnaciori picanti taiati rondele, fasii de ardei iute curatat de samburi si oregano, se da la cuptor 10 - 20 minute. Pofta buna!
No comments:
Post a Comment