Wednesday, 3 April 2013

Chiftele cu carne de porc

Ingrediente:

1 kg de carne de porv
1 ceapă mare
1 morcov
100 grame făină
6 cartofi mari
6 căţei de usturoi
2 ouă mari
1/2  lingură pătrunjel tocat
1/2  linguri mărar tocat
sare
piper
ulei pt prajit

Mod de preparare:

Ceapa se taie foarte fin, iar usturoiul de piseaza. Cartofii se curata, se dau pe razatoarea mica si se scug bine de zeama care se lasa din ei. Morcovul se curata si se da pe razatoarea mica.  Carnea tocata se amesteca cu celelalte ingrediente pana devine o pasta omogena.  Luaţi cu o linguriţă din amestec şi formaţi chifteluţe de formă rotundă sau plată. Treceţi chiftelele prin făină. Îndepărtaţi excesul de făină. Prăjiţi chiftelele în grăsime încinsă, la temperatură medie. Scoateţi chiftelele cu o spumieră pe un șervet de hârtie care să absoarbă excesul de grăsime. Chiftelele se servesc calde sau reci, cu diverse garnituri şi sosuri, în sandvişuri sau ca gustări.
 
 




 


No comments:

Post a Comment