Monday 8 April 2013

Tort diplomat

Ingrediente:

1 ou
200 gr. zahar
200 gr lapte
2 vanilii
1 kg frisca batuta
2 lingurite gelatina topita in putina apa fierbinte
2 kiwi pentru interior
1 portocala
1 conserva de ananas
200 gr. piscoturi
 
pentru ornat:
 
100 gr. ciocolata de menaj pentru ornat
frisca
fructe
 
Mod de preparare:
 
Se pune intr-o cratita pe foc laptele, zaharul si oul si se firb pana se incheaga putin, se ia de pe foc, se amesteca cu gelatina, iar cand se raceste bine se adauga frisca, vanilia si fructele taiate cubulete. Se pun intr-o cratita speciala de tort, piscoturile se taie bucati si se pun pe fundul la cratita. Se toarna compozitia in mijlocul cratitei. Se da la frigider  2 ore pana se incheaga, apoi se orneazza. Deasupra tortului se pune un strau de ciocolata de menaj, se  orneaza cu frisca si kiwi sau alte  fructe  si se baga din nou la frigider pana la servire.  

 




No comments:

Post a Comment