Ingrediente:
500 gr faina
25 gr drojdie
100 gr zahar
200 ml apa calduta
100 ml ulei
1 varf de cutit de sare
1 plic zahar vanilat
2 lingurite esenta de rom
Umplutura:
2 cani jum nuca macinata
5 linguri zahar
3 lingurite cacao
3 linguri apa
1 lingurita esenta rom
Sirop:
100 ml apa
3 linguri zahar
1 lingurita esenta rom
Mod de preparare:
Punem intr-un castronel putina apa calduta, 1 lingurita de zahar si drojdia pana se dizolva. Intr-un bol separat se amesteca restul ingredientelor (zaharul, apa calduta, uleiul, sarea, zaharul vanilat si esenta de rom). Intr-un bol mai mare punem faina, in mijloc adaugam maiaua (drojdia)
peste care adaugam si compozitia obtinuta din restul ingredientelor,
framantam bine si lasam la crescut cca. 1h-1h jum. Pentru umplutura punem toate ingredientele intr-un bol si amestecam bine. La sirop intr-un castronel amestecam apa, zaharul si romul. Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 2. Intindem o foaie pe masa de lucru peste care adaugam jum din
compozitia de umplutura, rulam foaia ca pe rulada si apoi o taiem felii.
La fel se procedeaza si cu a doua foaie. Dupa ce am terminat de feliat, asezam feliile intr-o tava tapetata cu
hartie de copt si le mai lasam aprox 20 de minute la crescut. Le ungem apoi cu siropul obtinut si le dam la cuptor pana se rumenesc frumos, aprox 25 de min la foc mic.
No comments:
Post a Comment