Sunday, 14 April 2013

Pizza suprema

Ingrediente:

pentru blat:

un ou
un praf de sare
25 g drojdie
350 g faina
100 ml apa minerala
50 ml lapte
4 linguri ulei de floarea soarelui

pentru topping:

pasta de tomate
100 g parizer
80g ciuperci
60 g branza telemea
60 g cascaval
2 oua
masline

Mod de preparare:

Se crene faina intr-un bol, se inmoaie drojdia in lapte caldut si se adauga oul, sarea, uleiul, apa si laptele. Se amesteca bine toate ingredientele pana se obtine un aluat consistent. Se framanta cateva minute apoi se lasa la crescut acoperite de un servet, aproximativ 30 minute. Intre timp se pregatesc ingredientele pentru ornat. Se rade cascavalul si branza pe razatoare, se taie parizerul in sferturi, sunca marunt, iar ciupercile de la saramura se scurg. Dupa ce a crescut coca, se unge tava si se unge tava si se intinde aluatul in tava. Se unge aluatul cu pasta de rosii, se pune parizerul, branza telemea, ciupercile, cascavalul ras, maslinele. Deasupra se pune oul batut. Se lasa la copt si dupa preferinta se poate servi si cu un sos de rosii picant.









No comments:

Post a Comment