Thursday, 11 April 2013

Pizza de post cu rosii

Ingrediente:

pentru aluat:

150 ml apa calda
1/2 lingurita rasa zahar tos
1 lingurita rasa drojdie uscata
225 g faina din grau dur
1/2 lingurita rasa sare
1 lingura ulei

pentru topping:

soia granule
pasta de tomate
ardei gras rosu
ardei gras verde
ceapa rosie
masline
rosii

Mod de preparare:

Pentru inceput se prepara aluatul. Se toarna apa intr-un castronel si se amesteca cu zaharul pana se dizolva. Se presara deasupra drojdia si se amesteca cu o furculita, se acopera si se pune la cald 10 minute, pana face spuma. Separat, se cerne faina si sarea, se face o gaura in mijloc si se adauga uleiul si drojdia in faina, se amesteca formand un aluat moale. Se framanta aluatul pe o suprafata presarata cu faina, indoindu-l catre voi, apoi impingand in jos si inainte cu articulatiile degetelor se rasuceste aluatul cu un sfert de rotatie si se repeta pana cand aluatul este neted ca matasea si elastic, dar nu lipicios. Se pune aluatul intr-un castron curat, presarat cu faina, si se acopera cu folie de plastic
se lasa la cald 1 ora sau pana isi dubleaza volumul daca se lasa sa creasca incet peste noapte, se pune la frigider. Se pune aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se bate cu pumnul strans pentru a elimina bulele de aer. Se framanta din nou, pana devine uniform . Se intinde cu un facalet formand un  un dreptunghi. Se unge blatul cu pasta de tomate. Se prersara soia pregatita conform indicatiilor de pe ambalaj. Se taie ardeiul cubulete si ceapa solzisori si se preara deasupra. Se taie apoi feliile de rosii subtire si se pun desupra.  Pentru aspect, deasupra rosiilor se pune cate o jumatate de maslina. Se coace aproximativ 30 minute. Pofta buna!
 





 


No comments:

Post a Comment