Monday 1 April 2013

Macarons

Ingrediente:
 
pentru biscuite
     
300 g pudra de migdale
300 g zahar pudra
220 g albus de ou (impartite cate 2 portii de 110 g fiecare)
seminte de la 3 batoane de vanilie
300 g de zahar
colorant alimentar
 
crema de vanilie
 
400 g smantana lichida
4 batoane de vanilie
500 g ciocolata alba
colorant alimentar
 
Mod de preparare:
Se amesteca pudra de migdale cu prima parte de zahar, prima parte de albus de ou si batoanele de vanilie, usor, cu o spatula. Separat, se bate restul de compozitie format din albusurile si zaharul ramase, pana la o consistenta de bezea. Se incorporeaza in aluatul anterior. Se poate impartii compozitia si se pote pune colorant alimentar.  Cu un posh se fac discuri de 3 cm diametru. Se baga la cuptor, incalzit la 140 grade, timp de 12-15 minute. Pentru crema se fierbe smantana cu batoanele de vanilie si se adauga, in 3 etape, in ciocolata alba, prealabil topita. Si in aceasta crema se poate pune colorant alimentar, pentru a le da prajiturilor un plus de culoare. Se pune crema intr -o tava si se lasa 6 ore la frigider, pana se cristalizeaza. Se umplu pastilele de macaron, ca o pricomigdala, si se lasa o noapte la frigider.
 
 


No comments:

Post a Comment