bureti iuti
sare
otet
catei usturoi
boabe piper
foi de dafin
marar verde
Mod de preparare:
Buretii iuti se curata de iarba uscata si se spala bine, sub jet de
apa rece. Daca sunt mai mari si nu se doreste ca sa iasa preparatul prea
iute, se curata lamelele albe, de pe interiorul palariei buretilor.
Dupa curatarea lamelelor, se spala bine cu apa rece, fiecare dintre
bureti, in parte, pentru indepartarea nisipului si a resturilor de
lamele, curatate. Buretii se lasa la scurs intr-o sita. Se pune apa rece cu sare grunjoasa, la fiert, intr-o cratita mai mare.
Buretii iuti se fierb 30-40 de minute, de cand da apa in clocot. Buretii fierti se lasa la scurs intr-o sita. Cand sunt reci, buretii
mai mari se taie feliute subtiri, de cca. 1 cm grosime. Buretii taiati
sau intregi (cei mai mici) se aseaza in borcane de 0,8 Kg, cu capac
etans. Printre bureti se pun catei de usturoi si fire de marar verde,
boabe de piper si foi de dafin. Se face un amestec de apa rece si otet din vin de 9 grade, in
proportie de 3:1 (3 parti apa rece la o parte de otet). Se pune o
lingurita cu varf, de sare grunjoasa, la litrul de amestec. Se fierbe
amestecul si se toarna fierbinte peste buretii asezati in borcan. Borcanele se capacesc imediat si se intorc cu fundul in sus, pentru a se elimina golurile de aer si a se etansa capacul. Borcanele cu bureti iuti, laptosi se pastreaza la rece, in balcon sau in camara. Iarna, cand se consuma buretii conservati, se desface capacul
borcanului si se scurge lichidul. Peste bureti se pune ulei de masline
si usturoi verde sau uscat, tocat marunt. Se presara patrunjel verde,
tocat marunt.
No comments:
Post a Comment