Friday 17 July 2015

Pandispan cu caise

Ingrediente:

4 oua
o ceasca plina cu apa  minerala sau apa rece
sare
o cana cu zaharo cana faina + 3 linguri de faina
500 g caise
2 linguri zahar pudra

Mod de preparare:

Se separa galbenusurile de albusuri, iar acestea din urma se bat spuma. Peste galbenusuri se toarna apa minerala si putina sare si se mixeaza 2-3 minute. Dupa acest timp se adauga zaharul si se mai bat inca 5 minute. In crema obtinuta se adauga faina in ploaie, se amesteca bine, apoi se adauga albusurile batute spuma tare si se omogenizeaza. Caisele se spala si se scot samburii. Se taie in jumatati. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina sau se pune hartie de copt. Se aseaza caisele si se toarna aluatul si se coace timp de 30 de minute la foc potrivit. Cand s-a racit, se rastoarna tava pe un platou, iar prajitura cade cu fructele deasupra. Se serveste ornata cu zahar pudra. Pofta buna!





No comments:

Post a Comment