- 2-3 kg de spanac proaspat
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 100 ml lapte
- 2-3 linguri de ulei
- sare
Mod de preaparare:
Spalam bine spanacul, ii taiem coditele si il punem la oparit intr-o oala cu apa fiarta. Il lasam cateva clocote, aproximativ 2 minute. Il scoatem din oala, il scurgem bine si il taiem marunt cu un tocator de lemn. Tocam ceapa si usturoiul si le calim cu putin ulei intr-o tigaie incapatoare. Adaugam spanacul tocat si punem peste el cateva polonice din zeama in care l-am fiert. Lasam sa fiarba la foc mic. Amestecam faina cu laptele si o turnam peste spanac amestecand in continuu sa nu facem cocoloase. Lasam la fiert pana ce acesta va avea consitenta dorita. Adaugam sare dupa gust. Se serveste ca atare sau cu un ou prajit deasupra.
No comments:
Post a Comment