Tuesday 14 July 2015

Saleuri cu telemea

Ingrediente:


400 g faina alba
3oua -2 pentru aluat, 1 pentru uns
100 g smântână
200 gmargarina
300 g telemea -200 g pentru aluat, 100 g pentru presărat deasupra lor
5 g sare

Mod de preparare:



Pregătim ingredientele.


Într-un vas punem margarina, 2 ouă, brânza (200 g) dată pe răzătoare, smântâna și sarea. Începem să facem aluatul, amestecând cu mâna.Punem treptat făina. În rețetă scria că e nevoie de 300 g, dar eu pun cam 400 g. Vedeți cât de moale e aluatul. Aluatul trebuie să nu se lipească de mână, dar nici să nu fie foarte tare. Oricum va mai lua făină atunci când se întinde pe masă pentru a fi tăiat. Acoperim vasul cu o pungă/folie și îl punem la frigider pentru o oră și jumătate.După acest timp, îl scoatem din frigider. Presărăm făină pe masă și întindem o foaie cu ajutorul unui sucitor.Batem oul rămas, ungem foaia cu el, apoi presărăm și brânza (100 g) rasă. Cu un cuțit, tăiem fâșii toată foaia. Dacă se lipește puțin, nu vă speriați. Treceți vârful cuțitului prin puțină făină și continuați operațiunea de formare a saleurilor. Pregătim tava de la cuptor și aprindem cuptorul. Nu e nevoie de hârtie de copt și nici să ungem tava. Mutăm cu atenție saleurile în tavă. Vă puteți ajuta de cuțitul cu care le-ați tăiat. Băgăm tava la cuptor pentru circa 20-30 de minute. Vă puteți uita la ele, când încep să devină puțin aurii, le scoateți. Apoi vor fi prea uscate.Eu am băgat 4 tăvi, de 2 ori tava de la aragaz și  alte 2 tavi mai micuțe. La a 2-a, a3-a și a 4-a tavă va scădea timpul de coacere, căci cuptorul devine mai încins. Așa că nu uitați să va uitati la ele. Pofta buna!





No comments:

Post a Comment