Thursday, 9 July 2015

Lasagna cu legume

Ingrediente:

pentru lasagna:

1 pachet foi lasagna
2 cepe
2 ardei grasi
1 kg rosii
2 vinete
2 dovlecei
2-3 linguri ulei
200 g cascaval

Pentru sos:

100 g faina
100 g unt
500 ml lapte
sare
piper

Mod de preparare:

Sotezi in ulei vinetele, ardeii si dovleceii, taiate felii. Scoti legumele, torni o jumatate de cana de apa si fierbi cepele pana se inmoaie. Oparesti rosiile, le decojesti si le tai bucati. Dupa ce a scazut apa, pui rosiile si mai lasi sa clocoteasca 4-5 minute. Dai sosul deoparte. Pentru sosul bechamel, topesti untul intr-o cratita si adaugi faina, in ploaie, amesteci si torni laptele. Asezonezi cu sare si piper pana se leaga sosul. Intr-o tava pui un polonic de sos bechamel, un strat de foi de lasagna, un strat de legume, cascaval ras si sos bechamel. Repeti pana termini toate ingredientele si, la final torni sosul bechamel si presari cascaval ras. Dai tava la cuptor si lasi pana se rumeneste cascavalul. Pofta buna!
















No comments:

Post a Comment